~Stvari, za poneti…~

Get this widget | Share | Track details

Nas dvoje ne pričamo o mom odlasku. Ja ne načinjem tu temu a ni on. Jedino me je neko veče onako, iz vedra neba upitao kada imam intervju u ambasadi, i to je bilo to… Vratio se na prethodni razgovor. To pitanje je bilo kao neka kratka reklama u toku jako zanimljivog filma, dovoljna da vam prekine koncentraciju i da opsujete TV stanicu, a opet tako beznačajna da već pri prvim scenama posle nje, zaboravite da ste je i videli. . . U stvari, to se samo tako činilo. Ja eto, još razmišljam o toj reklami, i pokušavam da joj dokučim svrhu. Ne znam zašto me ne pita o tome, ni kada krećem ni kada se vraćam. A nisam ni sigurna da li želim da me pita. . .

Kofer pun želja. . .Samo smo jednom, pre nekih mesec dana, malo duže pričali o tome, i on me je tada ubeđivao kako verovatno neću dobiti vizu, i kako treba i sebe da ubedim u to, da se posle ne bih razočarala i previše rastužila. I to je bilo sve.
Kad bi samo znao koliko me sve to muči. . .
Da mi dva meseca samo jastuk bude noću pod glavom… Da toliko dugo čekam prvu jutarnju kafu koju mi On skuva. . . E, to mi je teško prihvatiti. . . On je jedini razlog zbog koga ću moći da se utešim ako ne dobijem papire. . . A ako ih dobijem, jedini razlog za tugu. . .
Razmišljam šta bih mogla poneti sa sobom na put, da me potseća na njega, i prva stvar koja mi pada na pamet je: njegov jastuk. Sa jastučnicom na zeleno-bele pruge. Sa njegovim mirisom u sebi. . . Pa da ga osetim uz zevanje pred san, i uz prve pokušaje razbuđivanja. Ali, ne mogu nositi jastuk, naravno. A ne znam šta bih drugo. Već sad mi se blago zgrči nešto u stomaku kada pomislim da ga toliko dugo neću videti, da me toliko dugo neće zagrliti. . .
Joj, kad će taj intervju, pa da već jednom znam na čemu sam. . . (

This entry was posted in Sezona 1. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*