Ma, ja ću da odmorim, poslovi neka čekaju!

Vidim ja juče: ništa od mog učenja. Umorna sam, nervozna, koncentracija – nula! Pola dana sam provela šetkajući po kući, a ništa nisam radila. . .

Savršeno uživanje!Popodne mi je došla šestogodišnja ćerka moje drugarice. Žive tu, u komšiluku. I počelo dete da mi priča kako jedva čeka da dođe nedelja, da njena mama ne ide na posao, pa da je vodi na bazen.. . A meni srce na komade. Pile malo, kako mi je žao. .. . I tu mi sine ideja! Ma, idem ja s njom na bazen, do vraga i sedenje kod kuće. Ionako nisam sposobna da učim po ovoj vrućini.

Spremile smo se za manje od 10 minuta, a već posle 15 smo skočile u bazen!

U trenutku kada sam se na leđima odgurnula od ivice bazena, pomislila sam: Glupačo jedna, trebala si ovo još jutros da uradiš! Osećaj jednostavno fantastičan. Plutajući na leđima, uši su mi bile pod vodom, pa niti sam čula bilo šta, niti videla išta osim neba. Samo oni čudni i lepi zvuci koje stvara voda udarajući od tela kupača i ivice bazena. . . Volim taj osećaj. . . Bilo mi je dovoljno samo par minuta tako, pa da se sama sebi nasmejem kako sam bila glupa sinoć pa sam kukala da mi je svega dosta. . . Eto, priuštila sam sebi samo 3 sata uživanja, i danas sam puna energije.

Naravoučenije: kada se osećate loše, i ništa vam ne ide od ruke, kada osećate pucanje po šavovima – ne silite sebe, ne mislite i ne radite na silu. Ne vredi tako… Priuštite sebi “vaših 5 minuta”, i svet oko vas će biti ofarban mnogo lepšim bojama…

This entry was posted in Sezona 1. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*